Nová slovná zásoba v španielskych médiách v súvislosti s koronavírusom - Spišiaková, Mária, 1973-
Analýza nových lexikálnych jednotiek v španielskych médiách v súvislosti s existenciou koronavírusu v kontexte pandémie ochorenia COVID‑19. Výskum korpusu, ktorý vznikol zbieraním a zapisovaním nových pomenovaní, výrazov a kombinácií v súvislosti s koronavírusom od začiatku pandémie (február 2020) až august 2021, so zápisom lexikálnych jednotiek, ktoré sa objavili v televízii, na internete, v printových médiách a na sociálnych sieťach. Výskum nových pomenovaní z funkčného hľadiska pomenovania novej skutočnosti. Vyselektovanie jednotiek do korpusu na základe kritérií (formálne neologizmy, revitalizované slová, sémantické neologizmy a pod.), s lexikografickým spracovaním výrazov a roztriedením podľa spôsobu ich vzniku.