Metaphor in the Anti-Immigration Rhetoric of the Slovak Far Right - Štefančík, Radoslav, 1976-
Analýza politického diskurzu o medzinárodnej migrácii a imigrantoch na Slovensku v kontexte jeho artikulácie u krajnej pravice. Kategórie metafor používané jej predstaviteľmi na základe predpokladu, že vzhľadom na extrémne negatívny prístup slovenskej krajnej pravice k migrantom budú jej politici používať výrazové prostriedky s negatívnym podtextom. Predstavitelia slovenského krajne pravicového populizmu často používajú metafory ako voda (tekutina a nepokoj, v zmysle prívalová vlna, preplnená loď a pod.), nepriateľ, podstatné mená označujúce zvieratá a metafory vyjadrujúce záťaž. Naopak, oveľa menej používajú metafory hosťa a tovaru (komodity a užitočnosti).