Hierarchical Clustering of EU Countries Based on HDI and EPI Index - Grisáková, Nora, 1978-
Hodnotenie globálnej konkurencieschopnosti v prípade modelu environmentálnej ekonomiky v rámci troch úrovní - ekonomická, sociálna a environmentálna. Meranie socioekonomickej dimenzie pomocou Human Development Index (HDI) a meranie enviromentálnej dimenzie pomocou Environmental Performance Index (EPI). Možnosť zoskupenia krajín klastrovou metódou z hľadiska hodnotenia udržateľnej konkurencieschopnosti európskych krajín.