Predslov - Štefančík, Radoslav, 1976-
Úvodný predhovor editora k zborníku príspevkov šiesteho ročníka interdisciplinárnej konferencie s názvom „Jazyk a politika. Na pomedzí lingvistiky a politológie“ usporiadanej v roku 2021. Prechod konferencie do online sveta v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Priblíženie prispievateľov skúmajúcich tému vzťahov medzi politikou a jazykom, a to nielen v rámci Slovenska, ale aj z Českej republiky či Ukrajiny.