Zdaňovanie finančných transakcií v SR a EÚ - Simonidesová, Jana, 1968-
Skúmanie problematiky finančných trhov a zavedenia dane z finančných transakcií v SR a v jednotlivých krajinách Európskej únie. Definícia finančného trhu. Finančné transakcie a ich zdaňovanie. Porovnanie zdaňovania finančných transakcií na území SR a EÚ.