Ancient Greek Political Thought and Its Impact on the Contemporary International Relations Studies - Ondriaš, Juraj, 1988-
Študenti medzinárodných vzťahov potrebujú ovládať texty klasických autorov a ich obsah, aby si osvojili základné poznatky zo všeobecných dejín (hospodárskych a politických), diplomatických dejín, dejín medzinárodného práva, vojnových štúdií a kultúrnej antropológie. Diela Thúkydida, Platóna, Aristotela a ďalších historikov a politikov sú zdrojom mnohých nadčasových myšlienok a úvah, ktoré by sa dali prispôsobiť každému historickému obdobiu a jeho osobitostiam.