Analýza vybraných ukazovateľov demografie podnikov v SR za rok 2018 - Komara, Silvia, 1985-
Analýza vybraných ukazovateľov demografie podnikov na Slovensku v roku 2018 na základe údajov Štatistického úradu SR, Eurostatu a OECD, so zameraním na štruktúru podnikov na základe veľkostných tried podľa počtu zamestnancov. Sledovanie dôležitých ukazovateľov z hľadiska dynamiky, najmä vzniku a zániku podnikov. Miera prežitia novovzniknutých podnikov na Slovensku, s porovnaním s krajinami Európskej únie. Špeciálne zameranie na mikro, malé a stredné podniky, ktoré sú považované za motor ekonomiky a predstavujú potenciálny zdroj pracovných miest a rastu ekonomiky.