Analýza závislosti vybraných ukazovateľov demografie podnikov a ukazovateľov vplyvu demografie podnikov na zamestnanosť pre územné celky NUTS3 krajín V4 a Rakúska - Šoltés, Erik, 1974-
Analýza závislosti zamestnanosti vo vzniknutých podnikoch, zamestnanosti v zaniknutých podnikoch a salda zamestnanosti od príslušných ukazovateľov demografie podnikov (vznik, zánik a saldo počtu podnikov), so zameraním na jednotlivé medzinárodne porovnateľné ukazovatele a ich vzájomné korelácie. Analýza v rámci územných celkov NUTS3 Slovenska a jeho susediacich štátov v rámci programu EIP – Entrepreneurship Indicators Programme (s výnimkou Ukrajiny), v ktorom sa sleduje demografia podnikov v krajinách EÚ a EFTA. Analýza ukazovateľov zahrnutých za rok 2017 ako najaktuálnejšie dostupných hodnôt vzťahujúcich sa na zánik podnikov za rok 2017.