Možnosti využitia modelu reálneho hospodárskeho cyklu s dvoma obdobiami na vysvetlenie náhlej ekonomickej udalosti - Szomolányi, Karol, 1976-
Prezentácia modelu použiteľného na objasnenie ekonomických dosahov náhlej udalosti - živelná pohroma a pandémia. Náhla ekonomická udalosť. Prepad globálnej ekonomiky v období prepuknutia pandémie COVID-19 v druhom štvrťroku 2020.