Vopros o sisteme razrešenija sporov v novych investicionnych soglašenijach Evropejskogo Sojuza - Brocková, Katarína, 1976-
Európska únia a jej snaha o presadenie reformných krokov vedúcich k úprave systému riešenia medzinárodných investičných sporov zavedením nového systému investičných súdov, čo by nepochybne zvýšilo dôveryhodnosť, legitimitu a transparentnosť celého systému riešenia medzinárodných investičných sporov. Pokrok, ktorý Európska únia dosiahla pri reforme systému riešenia medzinárodných investičných sporov.