Vplyv pandémie na ekonomiku Slovenska - Jánošová, Veronika, 1953-
Problémy spôsobené pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na ekonomiku Slovenska. Analýza opatrení schválených Ministerstvom financií SR pre podniky a aj obce v daňovej, finančnej a rozpočtovej oblasti. Analýza Plánu obnovy a odolnosti pre Slovensko, ktorý v roku 2021 schválila Európska komisia vo výške 5,6 mld. eur a ktorý podporí realizáciu kľúčových investičných a reformných opatrení do roku 2026 – plán má zlepšiť služby zdravotnej starostlivosti v celej krajine, zreformovať a digitalizovať verejnú správu, prispieť k ochrane klímy prostredníctvom rozsiahlej renovácie budov a čistejšej dopravy a zlepšiť vzdelávanie. Vplyv pandémie na hrubý domáci produkt Slovenska, infláciu, zamestnanosť a hrubý verejný dlh na základe hospodárskej prognózy Slovenska.