Agricultural Market Information in Developing Countries: A Literature Review - Nugroho, Agus Dwi
Problémy a dopady nedostatku informácií o trhu v rozvojových krajinách a stratégie na riešenie takýchto problémov. Prítomnosť oligopsonického trhového systému, súčasné informačné a komunikačné technológie, chýbajúca trhová infraštruktúra a rodové obmedzenia sú hlavné problémy súvisiace s nedostatkom informácií. Nedostatok informácií zase vedie k neefektívnemu poľnohospodárskemu trhu, má negatívny vplyv na účastníkov trhu a v konečnom dôsledku vedie k škodlivým sociálno-ekonomickým účinkom.