Clustering of the Economy in a Comprehensive System of the International Economic Security: Organizational Economic Mechanism - Okhotnikova, Оlena
Klastre vo svetovom ekonomickom systéme sú schopné zabezpečiť ekonomickú stabilitu v čase krízy, priniesť veľký ekonomický efekt a dosiahnuť spoločný ekonomický úspech. Klastrovanie ekonomiky ako hlavná zložka komplexného systému medzinárodnej ekonomickej bezpečnosti. Integrovaný systém medzinárodnej ekonomickej bezpečnosti prezentovaný vo forme komplexného, prepojeného, štruktúrovaného algoritmu, ktorého súčasťou sú inštitúcie zamerané na zaručenie bezpečnosti, stratégie národných bezpečnostných programov a plánov, právna a informačná podpora a klastrovanie ekonomiky.