January Anomalies on CEE Stock Markets - Árendáš, Peter, 1986-
Prítomnosť januárového efektu a januárového barometra na 12 akciových trhoch regiónu CEE (Central and Eastern European Countries). Štatisticky významné januárové efekty, t. j. štatisticky významné rozdiely medzi januárovým výnosom a výnosom RoY (Rest of the Year), boli pozorované v prípade estónskeho, litovského, českého, rumunského a lotyšského akciového trhu. Existencia týchto kalendárnych anomálií je znakom neefektívnosti na akciových trhoch strednej a východnej Európy a preto možno predpokladať, že by sa dali použiť na vytvorenie investičných stratégií schopných generovať investorom abnormálne výnosy.