Capital Structure and Indebtedness of Family Businesses in Slovak Republic - Trúchliková, Mária, 1991-
Odlišnosti správania sa rodinných podnikov od iných typov podnikov v spôsobe výberu financovania a štruktúry ich kapitálu, najmä v súvislosti s tým, že rodinné podniky sú silne závislé od samofinancovania. Posudzovanie otázok financovania z troch hľadísk: kontrola, likvidita a kapitálové potreby, pričom osobné preferencie týkajúce sa rastu, rizika a vlastníckej kontroly môžu byť hnacou silou rozhodnutí rodinných podnikov vo financovaní. Preskúmanie kapitálovej štruktúry rodinných podnikov na Slovensku a výberu ich financovania z pohľadu vplývajúcich faktorov, so zameraním na veľkosť a vek podniku, s ich skúmaním ako premenných v rámci regresných modelov a korelačnej analýzy.