Ricardians in the European Union: The Role of Fiscal Rules - Boór, Matej, 1988-
Koncept Ricardiánskej ekvivalencie v Európskej únii. Dlhová kríza upriamila pozornosť odbornej i laickej verejnosti na udržateľnosť verejných financií. Rastúce vládne dlhy krajín ovplyvňujú aj spotrebiteľské správanie domácností. Úloha štátneho dlhu a súlad s fiškálnymi pravidlami na spotrebiteľské správanie domácností v Európskej únii a eurozóne. Platnosť Ricardovej ekvivalencie v Európskej únii v časovom období 1995-2020, kde medziročná zmena výšky vládneho dlhu a odstup od dodržiavania fiškálnych pravidiel tlmia rast výdavkov domácností.