Legitimita vojenskej intervencie do Juhoslávie z pohľadu medzinárodného práva verejného - Beňová, Zuzana, 1996-
Intervencia spojeneckých síl NATO do Juhoslávie sa považuje za najväčšiu vojenskú operáciu od konca druhej svetovej vojny na území Európy. Názory na jej legitimitu z pohľadu medzinárodného práva verejného sa však zásadne odlišujú a autori neprichádzajú ku vzájomnému konsenzu. Problémom je absencia dodržania dvoch základných právnych zásad. Na druhej strane došlo k ukončeniu konfliktu medzi Juhosláviou a Kosovom. Autorka venuje pozornosť analýze danej intervencii.