The Influence of the Benefit Redistribution Method on the Willingness to Voluntary Contribute to Public Goods Provision – Classroom Experiment - Péliová, Jana, 1976-
Otestovanie vplyvu spôsobu prerozdelenia prostriedkov spoločného fondu a predchádzajúcej sociálnej blízkosti na ochotu prispievať na verejné statky pomocou laboratórneho classroom experimentu (experimentu v študijnej skupine) na verejné statky. Otestovanie získaných výsledkov voči rozsiahlej výsledkovej základni tradičných experimentov na verejné statky. Základné charakteristiky hry na verejný statok a dizajnu ekonomického experimentu na verejný statok. Analýza výsledkov experimentu a ich porovnanie s empirickými očakávaniami o výške príspevku na verejné statky, s odporúčaniami pre verejnú politiku.