Utečenci, o ktorých sa zatiaľ nehovorí - Augustín, Michael, 1991-
Politologický názor v dennej tlači ohľadom skupiny migrantov, o ktorej sa zatiaľ veľa nehovorí. Podľa správy Medzinárodnej organizácie pre migráciu počet tzv. environmentálnych migrantov alebo klimatických utečencov stúpne do roku 2050 na 200 miliónov. Niektoré odhady hovoria až o jednej miliarde osôb, ktoré budú bezprostredne ovplyvnené klimatickými zmenami.