Leanness Level of Manufacturing Companies a Survey on Lean Manufacturing Implementation - Medonos, Michal
Hodnotenie úrovne štíhlosti danej úrovňou implementácie metodiky štíhlej výroby vo výrobných podnikoch. Výsledky získané z prieskumu vo výrobných spoločnostiach so vzťahom k Českej republike. Prieskum zameraný na hodnotenie využívania základných nástrojov štíhlej výroby. Celková priemerná úroveň štíhlosti je 56 %. Veľké rozdiely medzi veľkými spoločnosťami a malými a strednými spoločnosťami. Priepasť medzi teoretickými podporovanými nástrojmi a ich využitím v reálnych spoločnostiach. Diskutuje sa o možnosti zlepšenia úrovne štíhlosti.