How Do Selected Determinants Affect Financial Structure in Manufacturing Industry in Selected Countries of Central and Eastern Europe - Růčková, Petra
Výskum, ktorý rozširuje poznatky v oblasti spracovateľského priemyslu pre osem vybraných ekonomík strednej a východnej Európy v rokoch 2009–2018. Celkovo preskúmaných 92 504 spoločností. Skúmanie, či na výšku celkového, dlhodobého a krátkodobého dlhu má vplyv ziskovosť, likvidita, štruktúra majetku, bezdlžkový daňový štít, HDP, úroková miera. Závislosti skúmané panelovou regresiou s použitím zovšeobecnenej metódy momentov.