Optimalizácia rezania hutného materiálu - Brezina, Ivan, 1963-
Vytvorenie metodiky optimalizácie rezania kovových tyčí s cieľom minimalizácie odpadu. Rezný problém ako úloha matematického programovania. Riešenie rezného problému ako úlohy lineárneho programovania v jazyku Python. Implementácia problému rezania železných armatúrnych tyčí v jazyku Python. Príklad riešenia optimálneho rozdelenia tyčového materiálu pre firmu.