Zachránená spotreba pri obetovaných investíciách (alebo ako pandemická recesia prehĺbila investičnú mizériu v ekonomike SR) - Morvay, Karol, 1973-
Hĺbka pandemickej ekonomickej depresie za rok 2020 v SR, meraná poklesom reálneho hrubého domáceho produktu, nevybočovala zo štandardu krajín Európskej únie. Slovenská ekonomika si pri svojom poklese udržala takmer nezmenený objem spotreby domácností. Zato tvorba fixného kapitálu poklesla mimoriadne výrazne. Tým sa posilnil dlhšiu dobu trvajúci nepresvedčivý vývoj investícií v SR.