Komitet regioniv ta predstavnictvo interesiv regionaľnich ta miscevich organiv vladi v Jevropejskomu Sojuzi - Kurucz, Milan, 1954-
Legislatíva Európskej únie v hospodárskej, sociálnej a environmentálnej oblasti. Delegácia právomocí miest a obcí členských štátov EÚ do inštitúcií Európskej únie a zložitý systém viacúrovňového riadenia. Prístup verejnosti k inštitúciám Európskej únie.