Knowledge and Technology Transfer Through Expats in the Refractory Industry – A Qualitative Study - Jain, Neha, 1985-
Analýza prenosu technológií medzi Európou a Čínou, so zameraním na žiaruvzdorný priemysel. Skúsenosti európskych emigrantov na základe kvalitatívnej metodológie zakotvenej teórie (grounded theory), ktorí strávili určitý čas v Číne a pracovali na prenose znalostí a technológií, s teoretickým postupom výberu vzorky podľa zásad metodológie zakotvenej teórie. Zoskupenie priamych skúseností emigrantov, ich pozitívnych dojmov, problémov, ktorým čelili a návrhov na zlepšenie do kategórií pre následné vytvorenie teórie, pričom metodika a výsledky výskumu sú prenosné na iné odvetvia a ponúkajú priestor pre ďalší výskum.