Plán obnovy a odolnosti EÚ - možnosti obnovenia rastu a udržateľnosti - Luchava Havettová, Miroslava
Pandémia COVID-19 spôsobila recesiu, na ktorú nebola pripravená žiadna ekonomika. Zasiahnuté sú všetky sektory a systémy štátnej pomoci nie sú dostatočné. Riešenie obnovy ekonomík a súčasne príprava na budúce dekády predstavuje zahájenie spoločného projektu Plánu obnovy a odolnosti EÚ, ktorého cieľom je obnoviť, zreformovať a digitalizovať ekonomiky a paralelne prejsť na zelenú cestu transformácie EÚ ako celku.