Creativity and 21st Century Soft Skills Development Opportunities in Education of Top Management in International Environment - Veszprémi Sirotková, Anna, 1966-
Prebiehajúce politické, ekonomické, sociálne a technologické zmeny na celom svete kladú vyššie nároky na zručnosti vrcholových manažérov, ktorí musia byť flexibilnejší a prispôsobivejší ako kedykoľvek predtým. Môže dizajnové myslenie (design thinking) viesť k lepším riešeniam takýchto problémov, najmä z manažérskeho hľadiska? Príspevok prezentuje výsledky prieskumnej prípadovej štúdie, v ktorej manažéri zo 7 univerzít absolvovali tréning mäkkých zručností s využitím metód dizajnového myslenia. Štúdia preukázala, že manažéri, ktorí používali prístup dizajnového myslenia, sa zdali byť kompetentnejší v pochopení kreativity, tímovej práce a interdisciplinarity pri hľadaní nových riešení. Cieľom príspevku je predstaviť získané znalosti a skúsenosti s kreativitou a ďalšími možnosťami rozvoja mäkkých zručností vo vzdelávaní vrcholového manažmentu v medzinárodnom prostredí. Príspevok je súčasťou väčšieho výskumného projektu zameraného na aplikáciu dizajnového myslenia ako prístupu k hľadaniu kreatívnych riešení problémov.