Insurtech poistenie - Krátka, Zuzana, 1968-
Priblíženie pojmu InsurTech, ktorým sa v súčasnosti označujú všetky nové technológie využívané v oblasti poisťovníctva. InsurTech poistenie tak predstavuje poistenie sprostredkované alebo poskytované prostredníctvom nových technológií, napr. prostredníctvom automatizovaného poradenstva, automatizovaného posúdenia rizika, využitia veľkých dát, samoučiacich sa strojov, cloud computingu, ale aj prostredníctvom poistenia pred novými hrozbami, ako napr. poistenie proti kybernetickým rizikám. Technológie súvisiace s InsurTech takto významne menia sektor poisťovníctva a prácu aktuárov, od ktorých sa očakáva, že budú mať potrebné vedomosti a zručnosti aj v oblasti umelej inteligencie či veľkých dát.