Blended Learning im Fremdsprachenunterricht und seine theoretischen Modelle - Paté, Magdaléna, 1980-
Príspevok sa zaoberá využívaním kombinovaného vzdelávania (Blended Learning) vo výučbe cudzích jazykov. Nejde o novú metódu, ale o novú formu cudzojazyčnej výučby, pri ktorej sa spája prezenčná výučba s fázou samoštúdia a fázou výučby podporovanej počítačmi a novými technológiami s pripojením na internet. Výučba cudzích jazykov má svoje špecifiká, ktoré musia byť zohľadnené a využité pri hľadaní vhodnej kombinácie spomenutých troch foriem výučby, aby sa vďaka synergickému efektu dosiahol čo najsilnejší učebný efekt.