Entrepreneurial Skills in the Career of Agricultural Entrepreneurs - Matulčíková, Marta, 1964-
Analýza rozsahu podnikateľských aktivít v poľnohospodárstve a súčasnej situácie v oblasti ďalšieho osobného rozvoja podnikateľov a ich spolupracovníkov vo sfére malých poľnohospodárskych podnikov na Slovensku. Vplyv dynamických zmien v ekonomike, rozvoja informačných technológií a finančných, ekonomických či technologických turbulencií na poľnohospodárstvo v kontexte vytvárania vhodných podmienok pre kariérny rast a získavania mladých ľudí do poľnohospodárstva. Nevyhnutnosť okrem odborných znalostí a špecifických zručností aj všeobecných podnikateľských zručností, primeraných znalostí informačných technológií a osobnostného rozvoja v prostredí malých a stredných poľnohospodárskych podnikov.