Financial Literacy and Psychological Disaster Preparedness: Applicability of Approach Based on Fuzzy Functional Dependencies - Vučetić, Miljan
Potreba pripravenosti jednotlivca a domácnosti na zvládnutie kríz a katastrof. Vplyv finančnej gramotnosti na psychologickú pripravenosť na katastrofy pomocou fuzzy funkčných závislostí (FFDs). Finančná pripravenosť a jej pomoc pri dlhodobom riadení rizika katastrof a pri zmierňovaní psychologických rizík súvisiacich s katastrofami.