Udržateľné nakladanie s odpadom vo väzbe na klimatickú neutralitu - Dittelová, Klaudia
Analýza súčasného stavu nakladania s odpadom na území Slovenskej republiky a celej Európskej únie. Vysvetlenie základných pojmov ako odpadové hospodárstvo, cirkulárna a lineárna ekonomika. Množstvo odpadu vyprodukovaného v jednotlivých krajinách EÚ a rôzne spôsoby nakladania s odpadom v porovnaní vývoja v období rokov 1995 až 2020.