Spoločná dopravná politika Európskej únie. Vznik a vývoj - Dziura, Boris, 1976-
Poukázanie na udalosti a politické rozhodnutia, ktoré viedli ku vzniku SDP. Vychádzanie z analýzy dostupných dokumentov a dát. Cieľom je definícia SDP, poukázanie na jej historické korene a načrtnutie jej pokračovania v horizonte nasledujúcich desaťročí.