Nástroje európskej bezpečnosti: zmena akcentov - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Problematika európskej bezpečnosti ako jedného z dôležitých aspektov globálnej bezpečnosti. Poukázanie na súčasnú bezpečnostnú situáciu v Európe a odpovedanie na otázku, či sa posilnením spoločných politik vo sfére bezpečnosti a obrany EÚ naplní cieľ budovania silnejšej Únie, ktorá bude zohrávať kolektívnu úlohu vo svete a stane sa globálnym aktérom, ktorý bude presadzovať globálny poriadok.