Introducing Flexible Retirement: A Dynamic Model - Simonovits, A.
Náklady na odstránenie obmedzení flexibility. V dynamickom modeli poukázané, že aj keď je predčasný odchod do dôchodku riadne potrestaný, zníženie efektívneho veku odchodu do dôchodku o 1 rok zvyšuje výdavky v prvom roku a celkové výdavky počas prechodu o 8 % a 70 % pôvodných ročných výdavkov.