Audio on the Internet: History and Evolution of Podcasts - Kuchta, Martin, 1990-
Časová os vývoja podcastov na základe teoretických a internetových zdrojov, v kontexte vývoja mediálneho zvukového formátu ako masmediálneho kanála a uplatnenia audia na internete pre komunikačné a reklamné stratégie väčšiny moderných značiek. Časová os pozostáva z 21 bodov, ktoré boli pre vývoj podcastov kľúčové, pričom začiatkom rozsahu rokov na časovej osi je rok 2000, keď sa prvýkrát použil RSS kanál, a koncom rok 2019, keď sa odborníci začali zaoberať vplyvom popularity a častej konzumácie podcastov na postavenie a budúcnosť tradičného rozhlasového mediálneho kanála.