Globálne hodnotenia výkonnosti podniku - Dzuro, Matúš, 1983-
Hodnotenie výkonnosti podniku ako komplexná aktivita, pričom historicky najbežnejším spôsobom je meranie výkonu prostredníctvom finančných ukazovateľov, časom sa však meranie výkonnosti stalo komplexnejším a obsahuje rôzne metódy, prístupy a nástroje. Priblíženie posunu od finančnej výkonnosti , cez sociálnu až po globálnu výkonnosť, s uvedením nástrojov ako Balanced Scorecard (BSC), Triple Bottom Line či Global Reporting Initiative (GRI) a prístupu Skandia AFS. Sledovanie výkonu pomocou vhodného nastavenia ukazovateľov alebo indikátorov výkonu, označovaných ako PI alebo KPI (Performance Indicators alebo Key Performance Indicators).