Vplyv nástrojov na ochranu obchodu EÚ na obchodné vzťahy EÚ – Indonézia (Hodnotenie zahraničného obchodu na základe jednofaktorových indikátorov) - Juhás, Henrich, 1995-
Analýza obchodných vzťahov Európskej únie s Indonéziou počas rokov 2010 až 2021, s využitím jednofaktorových indikátorov hodnotenia zahraničného obchodu a aj zohľadnením pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Určenie vplyvu nástrojov na ochranu obchodu EÚ voči Indonézii na ich vzájomné obchodné vzťahy pomocou predmetných indikátorov. Teoretické východiská nástrojov na ochranu obchodu EÚ voči tretím krajinám vo všeobecnej rovine, s poukázaním na krajiny, voči ktorým sú tieto nástroje uplatňované najviac. Vyjadrenie potenciálu vzájomnej obchodnej výmeny medzi spomenutými krajinami prostredníctvom intenzity vzájomného obchodu, vyjadrenej prostredníctvom indexu obchodnej intenzity (Trade Intensity Index, TII), vyjadrujúci podiel vývozu krajiny k hodnote celkového svetového vývozu.