Právny režim Arktídy - s dôrazom na vybrané inštitúty morského práva - Harakaľová, Dorota, 1989-
Charakteristika právnych režimov štátneho územia Arktídy. Analýza vybraných aspektov právneho režimu poskytovaného Dohovorom o morskom práve v kontexte Arktídy. Právny režim medzinárodných priestorov v Arktíde so zameraním na Oblasť.