Čína a Európa. Všeobecná charakteristika interkultúrneho dialógu v kontexte dejín medzinárodných vzťahov - Škvrnda, František, ml., 1987-
Problematika kultúr a civilizácií v medzinárodných vzťahoch, menovite vzťahy európskej a čínskej civilizácie. Historiografia a prostredníctvom dejinného výkladu najvýznamnejších momentov stretávania sa týchto dvoch kultúr a civilizácií všeobecné charakteristiky ich vzťahu.