Podnikateľské prostredie krajín V4 z pohľadu Doing Business indexu - Dolná, Mária, 1989-
Pre začínajúce, ale i existujúce podniky, aby mohli dosahovať svoje ciele, je nevyhnutné poznať stav podnikateľského prostredia. Príspevok preto po objasnení základných faktov o podnikateľskom prostredí a jeho monitorovaní prezentuje postavenie Slovenska v rebríčku Doing Business podľa jednotlivých oblastí a následne celkové skóre v krajinách V4 (Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko) so zámerom porovnať kvalitu podnikateľského prostredia v týchto vybraných krajinách.