Does Unemployment Lead to the Breakdown of a Marriage? Evidence from the Slovak Republic - Harman, Jakub, 1996-
Skúmanie súvislosti medzi mierou nezamestnanosti a hrubou mierou rozvodovosti v Slovenskej republike. Výsledky regresnej analýzy ukazujú, že nárast miery nezamestnanosti je sprevádzaný poklesom rozvodovosti. Vyššia účasť žien na trhu práce a zvýšená rozvodovosť.