Economization of Euro-Texts. Do We Understand the Language of Eurocrats? - Kapráliková, Ivana, 1974-
Cieľom článku je preskúmať angličtinu v EÚ, ktorá sa stáva obzvlášť dôležitou oblasťou v rámci angličtiny pre špecifické účely (ESP). Na analýzu je zostavenýkonkrétny korpus EÚ - texty, produkované v nadnárodnom spoločenstve Európskej únie a jej inštitúciami, pričom v dokumentoch sa používajú skratky bez vysvetlenia. Kvantitatívna analýza frekvencie výskytu určitých typov skratiek a kvalitatívny popis zákonitostí a nepravidelností pri tvorbe skratiek.