Vybrané aspekty terminologickej kompatibility v právnych textoch z translatologickej perspektívy na príklade pojmu "správca dane" - Tuhárska, Zuzana, 1977-
Tento príspevok si kladie za cieľ prezentovať prístupy, ktoré sa zaoberajú skúmaním terminologickej kompatibility v právnych textoch z pohľadu translatológie pomocou metódy textkorpusu. Okrem toho článok poukazuje na rôzne zdroje informácií, ktoré môžu prekladatelia použiť pri výbere správneho ekvivalentu cieľového jazyka.