Referenčné úrokové sadzby v IAS 39 s účinnosťou od 1. januára 2020 a neskôr - Mokošová, Daša, 1979-
Ďalším zo štandardov, ktorý obsahuje výnimky zo špecifických požiadaviek účtovania zabezpečenia je IAS 39 Finančné nástroje: vykazovanie a oceňovanie. IASB sa rozhodla navrhnúť zmeny a doplnenia pre obidva štandardy, ktoré upravujú finančné nástroje t. j. IAS 39, ako aj IFRS 9, pretože keď účtovné jednotky prvýkrát uplatňujú IFRS 9, môžu si zvoliť ako účtovnú politiku pokračovanie v uplatňovaní požiadaviek na účtovanie zabezpečenia podľa IAS 39.