Referenčné úrokové sadzby v IFRS 9 s účinnosťou od 1. januára 2020 a neskôr - Mokošová, Daša, 1979-
Novelizácie, ktoré sa premietajú do štandardov venujúcich sa problematike finančných nástrojov, súvisia s reformou hlavných referenčných úrokových sadzieb. Referenčné úrokové sadzby stratili svoju dôveryhodnosť a rovnako bola spochybnená ich spoľahlivosť, keď v roku 2012 bola odhalená manipulácia súrokovou sadzbou LIBOR.