Kritériá pre aplikáciu IFRS podľa platnej legislatívy v SR pre rok 2021 - Mokošová, Daša, 1979-
Aplikácia IFRS sa v Slovenskej republike vzťahuje na vybrané účtovné jednotky pri zostavení individuálnej alebo konsolidovanej účtovnej závierky. IFRS sú vydávané pod záštitou Nadácie IFRS a sú priamo tvorené Radou pre Medzinárodné účtovné štandardy. Aj činnosť Nadácie IFRS bola v roku 2020 ovplyvnená zmenenými podnikateľskými podmienkami vplyvom zamedzenia šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19. IASB stihla dokončiť projekty „Reforma IBOR“ a „Novelizácia IFRS 17 Poistné zmluvy“.