Vztahy mezi členy znovusložených rodin - Němcová, Markéta
Špecifiká a dynamika vzťahov medzi jednotlivými členmi znovuzložených rodín, ktoré sú čoraz častejším typom rodinného spolužitia, aj v rámci českého prostredia. Problematika vzťahov a ich komplexnosti, najmä z pohľadu dieťaťa, ktoré získa nevlastného rodiča, nových súrodencov alebo iných príbuzných. Rozpad pôvodnej biologickej rodiny ako stresujúca situácia pre všetkých jej členov, ovplyvňujúca formovanie novej rodiny a aj vývoj detí v týchto rodinách. Prehľad výsledkov výskumných štúdií o rekonštituovaných rodinách a vzťahoch medzi ich členmi.