Medzinárodná právomoc a vnútroštátna príslušnosť súdov pri súkromnoprávnom vymáhaní súťažného práva - Macko, Richard
Sumarizácia skutkového stavu prípadu vo veci Volvo a okolnosti položenej prejudiciálnej otázky. Zhrnutie pravidiel určovania právomoci podľa nariadenia Brusel I bis, ako aj zhrnutie doterajšej judikatúry Súdneho dvora, vo veciach týkajúcich sa vymáhania súťažného práva. Analýza a kritika rozsudku vo veci Volvo. Dôsledky pre slovenské a české súťažné právo.