Changes of Productivity in the Tourism Sector of the EU before the Pandemic - Implications for Policies after COVID-19 - Lacko, Roman, 1988-
Pomocou deskriptívnych a výberových štatistických metód sa v článku posuduje významnosť zmien súvisiacich s pandémiou na úrovni krajín EÚ v oblasti cestovného ruchu. Na základe týchto zistení a vyhodnotení opatrení proti šíreniu koronavírusu sa aplikuje regresné modelovanie na identifikáciu vplyvu týchto rozhodnutí na plnenie ukazovateľov cestovného ruchu.